Termeni & Conditii

Compania va ofera accesul la site-ul si utilizarea site-ului www.alidafashion.com (“Site-ul”), sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii (“Termenii”). Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii.

Informatii privitoare la livrare

Termenul de livrare este de circa 2-7 zile lucratoare, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa noastra. In orice conditii, inclusiv in situatie de forta majora si sub sanctiunea de a va returna sumele platite, termenul de livrare nu va depasi 30 de zile, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra.

Preturile afisate cat si cheltuielile/ taxele suplimentare sunt preturile finale, care includ toate taxele, reglementata de legile fiscale romane.

Taxa de Transport prin Curier Rapid este:

  • gratuita pentru comenzi cu valoarea mai mare de 299 lei
  • 15 lei pentru comenzi cu valoarea pana la 298,99 lei

Livrarea se face de catre Curier, la domiciliul Clientului, de regula in 24 de ore de la expedierea comenzii, si poate ajunge la destinatie dupa maximum 48 de ore, pentru livrarea in zona rurala sau in functie de gradul de ocupare al Curierului.

In cazul in care doriti sa specificati anumite aspecte referitoare la livrare, cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, va rugam sa introduceti in casuta de Observatii aceste lucruri, inainte de depunerea comenzii.

In ziua in care coletul cu Comanda Dumneavoastra va fi expediat, veti fi instiintata prin email/ sms.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, in timpul transportului revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei locale in vigoare. Produsele vor fi inlocuite de catre noi daca se va face dovada culpei noastre si vom fi instiintati in timp util.


Modalitati de plata

Prin ramburs:

Plata se face direct catre agentul firmei de curierat la preluarea coletului. 

Obligatiile dumneavoastra de inregistrare

Pentru a putea cumpara de pe site, trebuie sa va completati corect datele de contact.

In utilizarea serviciului, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate in documente, si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Puteti sa utilizati site-ul nostru doar daca sunteti de acord cu acesti “Termeni si conditii”.

De asemenea, declarati si garantati ca toate informatiile furnizate de dumneavoastra sunt adevarate si exacte.

Puteti utiliza site-ul nostru doar pentru a comanda, plati sau viziona produsele noastre. Nu puteti utiliza site-ul nostru: pentru a face vreo comanda sau plata ilegala, frauduloasa sau speculativa; pentru a afisa sau transmite vreun material ilegal, amenintator, calomniator, defaimator, obscen, indecent, pornografic sau profanator sau vreun material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat o infractiune, care ar putea da nastere la o raspundere civila, sau care ar putea incalca in alt mod vreo lege; sau orice alt scop care este ilegal sau interzis de acesti Termeni.

Noi putem, in orice moment si fara preaviz sau raspundere, inceta sau restrictiona accesul dumneavoastra la toate componentele sau oricare componenta a site-ului nostru. Accesul dumneavoastra la site-ul nostru s-ar putea sa nu fie neintrerupt sau disponibil in orice moment. Noi nu putem garanta lipsa de erori aparute pe site-ul nostru, corectarea defectelor sau a erorilor aparute, sau lipsa virusilor ori a altor comportamente daunatoare pe site-ul nostru sau pe serverele care il fac disponibil. Nu aveti dreptul sa utilizati niciun dispozitiv, software sau rutina, care intervine sau incearca sa intervina in operarea normala a site-ului nostru si nici sa luati vreo masura care impune o incarcare nerezonabila pe echipamentul nostru informatic.

Orice incercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor de pe site, de modificare a continutului site-ului, afectarea performantelor lui se considera tentativa de fraudare.

Limitarea raspunderii

Noi nu vom fi, si colaboratorii nostri nu vor fi responsabili sau raspunzatori pentru (A) daune aduse calculatorului dumneavoastra sau virusi care ar putea sa va infecteze calculatorul sau alt echipament ca urmare a accesarii, utilizarii de catre dumneavoastra sau navigarii pe site-ul nostru sau descarcarea de catre dumneavoastra a vreunui continut, informatie, materiale, date, text, imagini, video sau audio de pe site-ul nostru sau (B) orice prejudiciu, pierdere, revendicare, dauna, sau orice daune speciale, exemplare, punitive, indirecte, incidente sau de consecinta de orice tip, fie bazate pe contract, prejudiciu, raspundere stricta sau altfel, care decurge din sau are in vreun fel legatura cu (I) orice utilizare a site-ului nostru sau a continutului, datelor, materialelor sau informatiilor gasite in acesta, (II) orice neindeplinire sau intarziere (inclusiv fara limitare utilizarea sau incapacitatea de a utiliza orice componenta a acestui site pentru achizitionare, revanzare sau plata), sau (III) executarea sau neexecutarea de catre noi sau de catre orice furnizor, chiar daca noi sau furnizorul nostru am fost avizati de posibilitatea de daune aduse acestor parti sau oricarei alte parti.

Aceasta exonerare de raspundere se aplica oricaror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsa a performantei, eroare, omisiune, intrerupere, eliminare, defect, intarziere in operare sau transmisie, virus de calculator, defectiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la modificarea sau utilizarea inregistrarii, fie pentru incalcarea contractului, comportament daunator, neglijenta, sau in baza oricarei cauze de actiune.

Protectia datelor personale

In conformitate cu Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (GDPR) va informam ca societatea noastra inregistreaza date cu caracter personal doar pentru modurile/scopurile prevazute de lege sau cerute de utilizarea serviciului nostru.

Prin comenzile pe care le realizati, va dati acordul expres si neechivoc ca datele dumneavoastra de contact sa fie prelucrate de catre site.

Site-ul garanteaza respectarea drepturilor conferite de Regulamentul European 2016/679. Aceste drepturi pot fi exercitate prin intermediul unei simple cereri scrise ce va fi trimisa prin email la alidafashionro@alidafashion.com.

La adresa de mail utilizatorul poate solicita informatii detaliate privind datele preluate, stocate si procesate de catre Site, poate solicita, in mod gratuit, modificarea sau rectificarea acestora, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor preluate, stocate si procesate de catre Site. Acest drept al utilizatorului este permanent si poate fi exercitat oricand printr-o cerere scrisa.

In situatia in care utilizatorul se considera prejudiciat din cauza preluarii, stocarii sau procesarii datelor sale personale de catre Site sau este nemultumit de modalitatea in care a fost gestionata o cerere a sa privind aceste date, el se poate adresa A.N.S.P.D.C.P. sau instantei, conform dispozitiilor legale in materie. 

Informatii privitoare la returnarea produselor

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris, prin email, pe vanzator ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Nu se pot restitui produse folosite, deteriorate sau care prezinta urme de purtare.

Mai multe detalii gasiti in pagina de Returnare.

Returnarea efectiva a produsului se face prin curierat rapid, cu conditia ca produsul sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Puteti opta pentru schimbarea modelului sau a marimii, pentru creditarea contului cu contravaloarea produsului pentru comenzi ulterioare sau pentru rambursarea banilor.

Pentru schimbarea produsului trebuie sa completati Formularul de Retur sau sa ne contactati la numarul de telefon 0799 77 99 33 sau la adresa de e-mail alidafashionro@gmail.com si sa ne informati despre intentia dumneavoastra. 

Vom inregistra o noua comanda si ulterior vom efectua un schimb de colete, asadar cand va sosi noul colet va trebui sa il dati la schimb pe cel cu produsul care nu vi se potriveste. Acest serviciu va fi taxat cu un cost de 15 lei. Daca produsul sau produsele alese costa mai mult decat suma platita initial, veti achita ramburs si diferenta de pret. 

Pentru creditarea contului cu contravaloarea produsului returnat trebuie sa completati Formularul de Retur sau sa ne contactati la numarul de telefon 0799 77 99 33 sau la adresa de e-mail alidafashionro@gmail.com, iar noi vom trimite gratuit un curier care sa preia coletul. Dupa procesarea returului va vom trimite codul voucherului prin e-mail sau SMS.

Pentru returnarea produsului este suficient sa ne anuntati intentia dumneavoastra prin e-mail sau prin formularul din site, iar in urma instiintarii dumneavoastra noi vom face o cerere de ridicare catre firma cu care lucram, astfel incat, in ziua urmatoare, un curier sa se deplaseze la adresa dumneavoastra. Serviciul va fi taxat cu un cost de 15 lei. 

In situatia in care nu doriti sa va trimitem noi un curier, puteti expedia coletul printr-o alta firma de curierat, la alegerea dumneavoastra. Costul de transport va fi suportat in totalitate de expeditor.

In situatia in care solicitati un schimb de colete si nu il veti prelua, la urmatorul schimb sau la returnarea contravalorii produsului se va opri taxa de transport tur - retur a coletului refuzat initial, respectiv 30 de lei. 

Ne rezervam dreptul de a nu primi colete retur cu ramburs, acestea vor fi refuzate fara niciun fel de notificare prealabila. De asemenea, trebuie sa tineti cont ca produsele returnate trebuie sa corespunda condițiilor impuse, in caz contrar ne rezervam dreptul de a nu accepta returul.

Societatea noastra detine o echipa dedicata, care se ocupa exclusiv de calitatea articolelor, astfel aveti garantia ca articolele comandate de pe Site sunt in stare impecabila. In cazul in care exista o exceptie, ne asumam raspunderea si va inlocuim articolul cu unul identic (model, marime si culoare), suportand cheltuiala de transport (tur, retur).

In cazul lenjeriei intime sau a costumelor de baie Site-ul isi rezerva dreptul de a refuza returnarea articolelor vestimentare, din motive de igiena.

Garantia articolelor

Toate produsele comercializate de catre Site beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Garantia produselor comandate este de 30 de zile, incepand cu data la care le-ati primit, factura de achizitie a produsului tinand loc de certificat de garantie (garantia produselor este mentionata pe factura).

In cazul in care produsele dumneavoastra prezinta defectiuni, va trebui sa faceti o solicitare in scris, la adresa de email mentionata in pagina de Contact. Sesizarea trebuie sa contina descrierea defectului reclamat, o copie a facturii de achizitie si a chitantei (sau orice alt act care sa demonstreze achizitia). Orice sesizare va fi procesata fara intarziere si clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de Sesizare va fi trimisa pe email clientului, imediat ce a fost receptionata sesizarea.

Acordarea garantiei

  • In cazul in care defectul o permite, se va incerca repararea sau inlocuirea produsului.
  • In cazul unui defect repetat (defectul a aparut de cel putin 3 ori in perioada de garantie a produsului), se va oferi un discount rezonabil clientului, pentru urmatoarea achizitie.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul e obligat sa faca o sesizare in scris, impreuna cu prezentarea dovezii de plata si ulterior a produsului defect. La cererea clientului, vanzatorul va prezenta o garantie scrisa (certificat de garantie). In functie de natura cazului, este posibil sa nu fie necesar un certificat de garantie, dovada achizitiei produsului (factura de achizitie) fiind suficienta si necesara.

Pentru o garantie extinsa vanzatorul va specifica conditiile si intinderea acesteia in certificatul de garantie. Certificatul de garantie trebuie sa contina numele, prenumele, numele distribuitorului, numarul de inregistrare, cod de identificare, in cazul persoanelor juridice, sau domiciliul in cazul persoanelor fizice.

Sesizarea referitoare la defectele constatate va fi procesata fara nici o intarziere, nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data primirii sesizarii, cu exceptia cazului in care partile s-au inteles altfel. Vanzatorul va comunica cumparatorului termenul si modalitatea de procesare a sesizarii, inclusiv confirmarea reparatilor necesare si durata acestora, sau, daca este cazul, motivarea in scris a refuzului de a da curs solicitarii.

Eticheta contine informatii utile privind spalarea si ingrijirea articolelor respective, astfel incat acestea sa nu sufere nicio deteriorare. In situatia nerespectarii instructiunilor de intretinere, drepturile la garantie se pierd.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Garantia acordata nu afecteaza drepturile conferite prin legea consumatorului si este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si legea nr 449/2003.

Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual. Totusi s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greselile care pot aparea din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara o notificare prealabila. 

Articolele noastre sunt verificate cu cea mai mare atentie. Daca la primirea coletului observi orice neregula legata de procesul de productie (cusaturi gresite, pete), te rugam sa ne transmiti o sesizare insotita de una sau mai multe imagini doveditoare pe alidafashionro@gmail.com.

Din cauza tehnologiei de afisare, aspectul real al produselor si in special culorile acestora pot diferi de cele vizibile in fotografii, acest aspect fiind cauzat de luminozitatea, contrastul si intensitatea monitorului, dar si din cauza luminii din studio-ul foto. 

 

Drepturi de autor

Dacă vă exprimați consimțământul pentru achiziționarea produselor comercializate online prin intermediul Site-ului, sunteți de acord ca datele cu caracter personal necesare executării obligațiilor ce revin Site-ului (nume, adresă de livrare, adresă de e-mail, număr de telefon) să fie prelucrate exclusiv în acest scop, respectiv confirmarea comenzilor plasate și livrarea produselor. Datele furnizate vor fi utilizate exclusiv de către Site și nu vor face obiectul vreunui transfer către terți, cu excepția datelor furnizate către prestatorul de servicii de curierat, necesare efectuării livrării produselor achiziționate. Datele vor fi stocate electronic până la momentul retragerii consimțământului Dvs. cu privire la prelucrarea acestora. Aveți posibilitatea să solicitați, în orice moment, accesul la datele prelucrate, rectificarea sau ștergerea acestora, restricționarea prelucrării; în orice moment vă puteți opune prelucrării și aveți dreptul la portabilitatea datelor.

Dacă vă exprimați consimțământul pentru utilizarea datelor Dvs. cu caracter personal în scopul comunicărilor comerciale și de marketing ale Site-ului, sunteți de acord ca datele cu caracter personal solicitate (nume, adresă e-mail) să fie utilizate în scopul promovării produselor. Datele furnizate vor fi utilizate exclusiv de către Site și nu vor face obiectul vreunui transfer către terți. Datele vor fi stocate electronic de către Site până la momentul retragerii consimțământului Dvs. cu privire la prelucrarea acestora. Datele furnizate vor fi utilizate în scopuri de marketing, ceea ce înseamnă că vom transmite către adresa Dvs. de e-mail ofertele noastre, informații despre produse și servicii noi, precum și informații despre evenimente organizate de Site sau despre cele la care participăm. Fiecare e-mail transmis în scopul promovării ofertelor noastre va conține informații despre modalitatea în care vă puteți opune prelucrării sau să retrageți consimțământul acordat. Aveți posibilitatea să solicitați, în orice moment, accesul la datele prelucrate, rectificarea sau ștergerea acestora, restricționarea prelucrării; în orice moment vă puteți opune prelucrării și aveți dreptul la portabilitatea datelor. Pentru orice comunicări, solicitări de informații, notificări sau sesizări privitoare la exercitarea drepturilor Dvs. în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal vă rugăm să utilizați datele de contact menționate în preambulul prezentului document.

Pentru crearea unui cont este necesar să transmiteți următoarele date cu caracter personal: nume, adresă de livrare, număr de telefon și adresă de e-mail. Prin crearea unui cont sunteți de acord să permiteți Site-ului prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate, în scopul comunicărilor comerciale referitoare la produse și în scopul executării eventualelor obligații de livrare a produselor achiziționate online.

Prin efectuarea de plăți online vă exprimați acordul pentru prelucrarea și a următoarelor date cu caracter personal: nume și prenume titular cont, număr cont bancar. Datele cu caracter personal menționate anterior vor fi prelucrate exclusiv în scopul confirmării plăților și în scopul îndeplinirii obligațiilor de evidență fiscală, potrivit legislației în vigoare.

Contractelor încheiate la distanță, ca urmare a achiziționării de produse online prin intermediul Site-ului, le sunt aplicabile dispozițiile legii române. Termenii și condițiile prevăzute prin prezentul document se completează cu legislația în materia comerțului electronic, în materia protecției consumatorilor și a protecției datelor cu caracter personal.

 

Prevederi tranzitorii si finale

Nu puteti cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile dumneavoastra din acesti Termeni si Conditii. Noi putem modifica acesti Termeni in orice moment. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului nostru, dupa ce apare vreo modificare a acestor Termeni, va fi supusa Termenilor in vigoare la momentul utilizarii de catre dumneavoastra. Va trebui sa revedeti acesti Termeni periodic. Folosirea continua de catre dumneavoastra a site-ului nostru, dupa ce apare vreo modificare, va insemna acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor modificati. Cu exceptia celor descrise in propozitiile precedente, dumneavoastra si noi putem sa modificam acesti Termeni numai intr-un document scris semnat sau acceptat in alt mod de dumneavoastra si de noi. Daca noi nu actionam in legatura cu incalcarea de catre dumneavoastra sau de catre altcineva cu orice ocazie, nu inseamna ca renuntam la dreptul nostru de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti Termeni este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila, iar ceilalti Termeni vor ramane in vigoare si executabili.

Acesti Termeni, impreuna cu acele articole care au devenit parte din acesti Termeni prin referire, alcatuiesc intreaga intelegere dintre noi si dumneavoastra in legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, si inlocuieste orice intelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru.

Acesti termeni si conditii, precum si respectarea de catre dumneavoastra si de catre noi a acestora sunt guvernate de legislatia romaneasca. Daca inaintati vreo actiune in instanta legata de utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, a produselor si serviciilor noastre sau a acestor termeni, sunteti de acord sa inaintati aceasta actiune numai in instantele judecatoresti de pe teritoriul Romaniei si numai dupa notificarea, in scris, a Site-ului. In oricare astfel de actiune sau orice actiune pe care noi o putem initia, partea care are castig de cauza va avea dreptul de a recupera toate cheltuielile sale de judecata suportate in legatura cu actiunea, inclusiv dar fara a se limita la costuri, atat impozabile cat si neimpozabile. O versiune tiparita a acestui acord si a oricarei notificari date in forma electronica va fi admisibila in procedura judiciara pe baza acestor Termeni sau legata de acesti Termeni in aceeasi masura si supusa acelorasi conditii ca alte documente comerciale si consemnari generate initial si pastrate in forma tiparita.

Promotii

Site-ul organizeaza frecvent diferite Promotii, care sunt anuntate online pe facebook si/sau pe alte canale. Promotiile active nu se cumuleaza, isi incep valabilitatea in momentul activarii acestora pe site si inceteaza in momentul inactivarii lor de pe site.

Daca detineti un cont pe Site, inseamna ca sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai sus, asadar, va asumati raspunderea pentru orice nerespectare a acestora.